Tienercatechese Tienercatechese

Waar de kindercatechese is gericht op kennisoverdracht, is de catechese voor tieners  van 12-15 jaar (groep 1 t/m 4 voortgezet onderwijs) gericht op het relationele aspect van het leren. Het is van groot belang dat de Heidelbergse Catechismus steeds weer “voorbij komt”, zodat de inhoud (in ieder geval de grote lijnen) steeds meer eigen wordt gemaakt. Dit geeft het eigen geloof belijning, vastheid, vorm en diepte. Het is ook van groot belang vanwege allerlei geloofsvoorstellingen, die op onze jongeren af komen. Voor de tienercatechese wordt gebruik gemaakt van de HGJB-methode ‘Follow Me’.

Tijd:        Maandag 19.00 – 19.45 uur (wekelijks vanaf  17-09)

Catecheseteam: Ds B.M. van den Bosch
Juriën Stam