Corona Corona

Kerkdiensten
Vanaf 1 juli geldt voor 'religieuze of levensbeschouwelijke bijeenkomsten' een maximum van 100 personen. Daarbij blijft de 1,5 meter afstand een eis en ook geldt nog steeds dat bezoekers geen gezondheidsklachten mogen hebben of zieken thuis enz. Door deze ‘anderhalve meter-eis’ én de inrichting van ons kerkgebouw is er per dienst ongeveer plaats voor 80 personen (inclusief de medewerkers als koster, organist, predikant, enz.)

Aanmelding voor kerkdiensten
In de laatste Kerkklanken vindt u alle relevante informatie over de kerkdiensten vanaf 1 juli inclusief een nadere toelichting over het zingen. Klik hier voor de Kerkklanken

We nodigen u en jou van harte uit zich aan te melden als u weer samen met anderen de kerkdiensten bij wilt wonen. Dat kan met behulp van onderstaande link. Voor de maanden juli en augustus kunt u aangeven welke diensten niet uitkomen. Na aanmelding krijgt u dan telkens bericht in welke dienst er plaats voor u is gereserveerd. We bidden om gezegende diensten met elkaar, tot eer van onze God.

Voor het aanmelden klik hier:
Registratie kerkdiensten HG Linschoten

Gebruiksplan
Ieder die meer wil weten over hoe e.e.a. geregeld is, kan het plaatselijk protocol doornemen. Dit zogenaamde gebruiksplan is ook handig voor wie een taak heeft om de kerkdienst mogelijk te maken, zoals de coördinatoren. Ook biedt het meer informatie over hoe e.e.a. geregeld is rond bijzondere diensten.

Kerkdienstgemist.nl
Omdat het nog niet mogelijk is om allemaal weer naar de kerk te komen kunt u de diensten meekijken of luisteren via internet (Kerkdienstgemist.nl). Uit de statistieken blijkt ook dat heel veel mensen dit wekelijks doen. Ondanks dat we elkaar als gemeente weinig zien mag u weten dat we als gemeente met elkaar zijn.

Collecten
Namens Kerkrentmeesters en Diaconie vragen wij uw aandacht voor de collecten. Ook al gaan de kerkelijke activiteiten niet door, de kosten stoppen niet. In de Bazuin, op de website maar ook op kerkdienstgemist.nl zijn de IBAN-nummers te vinden voor de collecten. Maak alstublieft over wat u anders in de collectezak zou doen. Alvast hartelijk dank!

Hart en Handen en nietalleen.nl
Onze koning sprak in zijn toespraak over het 'eenzaamheidsvirus' en riep op om naar elkaar om te zien en elkaar waar mogelijk te helpen. Wij allen kunnen iets doen. Een telefoontje naar een alleenstaande, een boodschapje voor een oudere. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Ook willen we Hart en Handen onder uw aandacht brengen en het nieuwe landelijke initiatief nietalleen.nl. Mocht u hulp nodig hebben, een luisterend oor, ook al bent u geen lid en komt u nooit in de kerk, laat het ons weten. We staan graag voor u klaar.

Tentdagen en tienerkamp
Omdat de overheid in eerste instantie alle evenementen tot 1 september had verboden, hebben we moeten besluiten dat de tentdagen en ook het tienerkamp dit jaar niet door kunnen gaan. Dit jaar zullen daarom de tentdagen op een alternatieve wijze ingevuld worden. Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van de Tentdagen.

Meditatief moment
Door het coronavirus gaan heel veel activiteiten niet door. Met name voor ouderen vallen ook veel sociale contacten weg, zoals bijvoorbeeld de weeksluiting op zaterdag en ouderenkringen. We willen daarom iets anders aanbieden. Elke week zal er op donderdagavond om 19.30 uur een meditatief moment worden uitgezonden via kerkradio en kerkTV. Dit zal een halfuurtje zijn met o.a. voorbede, Bijbellezing en meditatie, afgewisseld met psalmen en liederen. Ieder is welkom om mee te luisteren. Geef het vooral ook door aan oudere gemeenteleden in uw omgeving.

Communicatie
We adviseren u om regelmatig onze website te raadplegen. Ook zal communicatie plaatsvinden via de Bazuin.

Tenslotte
Met dankbaarheid mogen we zien dat het aantal besmettingen en sterfgevallen n.a.v. het coronavirus afnemen. Maatregelen worden versoepeld. We danken God daarvoor en bidden dat deze ontwikkeling door mag zetten.

We wensen u en jou via deze weg Gods zegen toe.

De Kerkenraad.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ouderling Arjen van der Ree tel. 0348-433 533

7 juli 2020

Kerkboekje voor de kinderen voor zondag 5 juli