Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Projectweekend uitgesteld Projectweekend uitgesteld

Gelet op het aangescherpte maatregelenpakket in de strijd tegen het coronavirus is besloten het projectweekend van 3 en 4 april uit te stellen.

Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij u hierover informeren.
 
Thema 'Bouwen aan verandering' Thema 'Bouwen aan verandering'

Om het jaar doen we als Hervormde Gemeente Linschoten mee aan een diaconaal project. Hiermee willen we de gemeente bewust maken van haar diaconele roeping. Dichtbij, maar ook ver weg.

Het diaconaal project 2020 krijgt een bijzonder karakter: met een groep jongeren uit Linschoten gaan we via World Servants naar Zambia om daar te bouwen aan verandering. Aan het project gaat een jaar van actievoeren vooraf. Dat brengt de hele gemeente in beweging: jongeren voeren actie, volwassenen helpen hen daarbij en de oudere generatie deelt in het enthousiasme van de jongeren. 

Wij geloven dat Jezus ons leert om te dienen. Vanuit het jeugdwerk willen wij onze jongeren zoveel mogelijk laten ervaren dat dienen werkt. Iedereen kan met zijn of haar talenten de ander dienen. En dienen verandert alles! 
 
World Servants World Servants

World Servants wil, vanuit het geloof in Jezus Christus, mensen enthousiast maken en toerusten om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. 


World Servants doet dat door het uitsturen van teams die bouwprojecten realiseren in ontwikkelingslanden: scholen, klinieken, huizen en schoonwatervoorzieningen. Deze bouwprojecten zijn onderdeel van programma’s van lokale partnerorganisaties en dragen bij aan het blijvend verbeteren van de levensomstandigheden van een hele gemeenschap. Zowel het bouwen als het overige programma, waarin thema’s als armoede, praktisch geloven en omgaan met cultuurverschillen een rol spelen, vinden plaats in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking. Deelnemers hebben zo de kans om daadwerkelijk te ervaren wat dienstbaarheid inhoudt.

Meer informatie over de missie, visie en kernwaarden van World Servants vindt u hier
 
Wat gaan we in Zambia doen? Wat gaan we in Zambia doen?

Als Hervormde Gemeente Linschoten hebben we een project van World Servants (ZA320) geadopteerd in Kanolo, Zambia.


27 juli - 14 augustus 2020

Kanolo is een geïsoleerd dorp in de heuvels. Op dit moment is er een school en een woning die beiden nog niet volledig afgebouwd zijn. Door deze gebouwen af te maken en een nieuwe woning te bouwen, zullen er door de regering, gekwalificeerde leerkrachten aangesteld worden. Deze leerkrachten zorgen er vervolgens voor dat het onderwijsniveau omhoog gaat. Doordat de school wordt verbeterd, kunnen de kinderen rustig de les volgen en hebben ze geen last van regen, wind en zandstormen die over hen heen komen in de regentijd. Hierdoor kunnen ze zich volledig op de lessen concentreren. 
 
Acties Acties
Iedere deelnemer draagt bij aan de kosten van het project door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hier worden onder andere de reis en het verblijf en een deel van de bouwkosten van betaal. Het is een behoorlijk bedrag dat door de meeste deelnemers bij elkaar wordt gebrcht door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. Op de actiepagina vindt u een overzicht van het totale actieprogramma en financiele thermometer.
 
Actieprogramma projectweekend Actieprogramma projectweekendHet parkeerterrein bij bakkerij Verweij vormt dit jaar het decor voor het projectweekend. Dit keer geheel in Zambiaanse sferen. Een wapperende Zambiaanse vlag, swingende Afrikaanse ritmes, een kleurrijk decor, een Afrikaanse hut, een 'nacht zonder dak', Afrikaanse hapjes. Het belooft een succesvol, gezellig en vooral mooi weekend te worden!


P R O G R A M M A 

Onder de linkjes vindt u aanvullende informatie.

Komende weken:
Vrijdag 3 april 2020   U I T G E S T E L D
17.30 -  19:30 Pannenkoekenfeest en familie-bingo
met hulp van tienerclub Joy
De Wingerd
19.00 Start 24-uurs challenge JV | bouwen aan verandering Actieterrein
19.00 Start 12-uurs challenge tienerclub Manna | slapen zonder dak Actieterrein
21.00 Bier- en wijnproeverij (18+) Actieterrein

 
Zaterdag 4 april 2020   U I T G E S T E L D 
doorlopend 24-uurs challenge JV | bouwen aan verandering Actieterrein
07.00  Einde 12-uurs challenge tienerclub Actieterrein
10.00 - 13.00 Verkoop zelfgemaakte lekkernijen
door meisjesclub Mirjam II
Actieterrein
11.00 - 13.00 Djembe workshop: 'praten via Afrikaanse trommels' Actieterrein
15.30 - 16.30 1e Musicalvoorstelling
door kinderkoor Emanuel
De Wingerd
17.00 - 19.00 BBQ  Actieterrein
19.00 Einde 24-uurs actie JV Actieterrein
19.15 - 20.15 2e Musicalvoorstelling
door kinderkoor Emanuel
De Wingerd
 
 
Aanmelden voor de activiteiten kan via het aanmeldingsformulier
 
 
 

Inloggen


 
Ontbijt-actie 2e pinksterdag

 
Taartenactie

 
Kerkklanken mei - juni 2020

 
Diaconaal Project 2020

 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.