Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 

do 10 oktober 2019

Thema-avond Gamen

Locatie: 
 De Wingerd
Tijdstip: 
 19:30

Gamen is een nadrukkelijk onderdeel geworden van de culturele context waarin wij leven, niet alleen als middel tot vermaak, maar ook als tool om te informeren en te onderwijzen. Tegelijkertijd kunnen games vragen oproepen. Daarom organiseren we op donderdag 10 oktober bij leven en welzijn een gemeente-avond over dit onderwerp. We hebben daarvoor de bekende kenner en ervaringsdeskundige dr. Frank Bosman uitgenodigd. Hij is als theoloog verbonden aan de Tilburg University en doet onderzoek naar het thema gamen in relatie tot religie. Hij kan er veel over vertellen, geeft regelmatig lezingen over de ins en outs van gamen en schreef er boeken over.

Op de gemeente-avond hoopt dr. Bosman ons te informeren over de wereld van de games; wat gebeurt er in games, wat zijn evt. de gevaren, welke richtlijnen zijn er te geven aan ouders, welke spellen zijn wel/niet aan te raden, waar dreigt de verslaving? Natuurlijk is er ook gelegenheid je eigen vragen te stellen.

De avond is bedoeld voor catechisanten van Follow me en Follow me next en hun ouders, maar ook alle andere belangstellenden vanaf 12 jaar die meer over het onderwerp willen weten, zijn welkom. De gemeente-avond komt die week in plaats van de catechese op maandag. Het belooft een boeiende en leerzame avond te worden.

terug
 


 
 

Inloggen


 
Kerkboekje voor de kinderen voor zondag 5 juli
meer
 
Kerkklanken juli / augustus / half september 2020

 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
Kerkklanken kleurplaat tentdagen

 
Gebruiksplan St. Janskerk Linschoten

 
Video Pinkstergroet vanuit Rwanda van Martin en Marleen 't Hart
meer
 
Kerkklanken mei - juni 2020

 
Zambia Project 2020 wordt 2021

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.