Jeugd & leren Jeugd & leren

​De leerroute binnen de gemeente start vanaf ca. 3 jarige leeftijd en loopt door tot het moment van geloofsbelijdenis. We onderscheiden daarin de volgende fasen:

De jongeren van onze gemeente ontvangen na de geboorte het teken van de heilige doop. God gaat een verbond met hen aan. De ouders/het gezin zijn als eerste verantwoordelijk om hun kinderen vanuit dit verbond op te voeden. Dat kan op allerlei manieren. Heel eenvoudig door hun eigen geloof voor te leven, maar ook heel concreet door heel vroeg al actief met hun kinderen bezig te zijn met Bijbellezen, bidden, zingen, enz. Geloofsopvoeding thuis is van levensbelang voor kinderen en voor de gemeente. De leidinggevenden van het jeugdwerk mogen daarnaast helpen om de doop te beantwoorden. Tenslotte hebben we ook als gemeente de verantwoordelijkheid voor onze jongeren om hen vanuit het verbond voor te leven. Door gebruik te maken van het materiaal van de HGJB wordt er naar gestreefd een rode draad/thema te hebben in de verschillende groepen.

Kerkboekje voor de kinderen voor zondag 12 juli

Kerkklanken juli / augustus / half september 2020