Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Zendingscommissie Zendingscommissie

 

Zoals de apostelen de wereld ingezonden werden om aan alle mensen het Evangelie te verkondigen, zo heeft de gemeente de roeping om met dit Evangelie in de wereld te staan en zorg te dragen voor de verbreiding en voortgang daarvan (Joh. 17:18).
 

Vanuit deze roeping is binnen de Hervormde Gemeente van Linschoten al vele jaren een Zendingscommissie actief.

Daarbij streven wij de navolgende doelen na:

 • de gemeente bewust maken van en te ondersteunen bij haar missionaire roeping
 • stimuleren van de persoonlijke en gemeentelijke voorbede voor het zendingswerk
 • de benodigde financien voor het zendingswerk bijeen te brengen

Contactpersonen: Egbert Kap (voorzitter), Arnoud Bosse (secretaris) tel. 795033, Cora Nap (penningmeester) tel. 06-2303097

 
Goede Doelen Markt 2022 Goede Doelen Markt 2022
We zijn weer begonnen met het organiseren van de Goede Doelen Markt. Zoals het er nu naar uit ziet gaat deze door met mogelijk wat aanpassingen die op dat moment vereist zijn. De datum die u kan noteren in uw agenda is D.V. zaterdag 19 november.

Deze overdekte markt is open van 10:00 tot 13:00 uur en wordt georganiseerd ter ondersteuning van verschillende organisaties die zijn gericht op evangelisatiewerk, ontwikkelingssamenwerking en hulpverlening. Het doel is naamsbekendheid te geven aan de stichtingen en financiële ondersteuning.

Dit jaar zijn aanwezig:
 • Child’s Destiny of Hope
 • European Christian Mission
 • GZB
 • Happy Rock Center/De Blije Kei
 • Israël Producten Centrum
 • Mercy Ships
 • Vietnam Nederland
 • Woord en Daad
 • SintJansCommissie

Wat is er te koop op de Goede Doelen Markt?
Er is voor elk wat wils. Er kunnen originele en leuke cadeaus worden aangeschaft, iets leuks voor uzelf of om het huis gezellig te maken. Er zijn authentieke artikelen uit bijvoorbeeld Kenia en Israël. U kunt komen snuffelen tussen de vele boeken. Verder zijn er volop (kerst)kaarten, sieraden, sjaals, home-decoratie artikelen en bakmixen. Ook zijn er deze dag allerlei lekkernijen te koop zoals: stroopwafels, rookworsten, kaas, appelmoes, jam en nog veel meer. Buiten op de marktkramen kunt u appels en aardappels verkrijgen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om koffie, thee of iets anders te drinken met wat lekkers erbij en bij te praten 26 met elkaar. Tijdens het middaguur zullen er ook diverse lekkernijen verkocht worden. Deze catering wordt verzorgd door De Blije Kei.

Misschien bent u/jij nog nooit langs geweest op de Goede Doelen Markt, kom eens kijken en laat u verrassen! Van harte WELKOM!
 
Deelgenotenproject Deelgenotenproject
Aan de uitzending van Martin en Marleen is een einde gekomen en daarmee stopt ook het deelgenootschap van ons met hen. Als Zendingscommissie verdiepen we ons, in samenspraak met de GZB, in een nieuw project. Er is zicht op een nieuw deelgenotenproject. U wordt hierover nog nader geïnformeerd.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.