Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Kerkproeverij 2019 Kerkproeverij 2019De uitnodiging gaat uit...

Kerkproeverij is een landelijk initiatief om mensen uit te nodigen mee te gaan naar een kerkdienst. Op zondag 29 september 2019 is de landelijke Kerkproeverij. Ook wij mogen als Hervormde Gemeente Linschoten gasten uitnodigen, die op deze dag in het bijzonder welkom zijn in onze kerk.

Vorig jaar hebben we ons hier al in mogenoefenen, en we vinden het belangrijk dat we mensen blijven uitnodigen om naar de kerk te komen. Daarom doen we ook dit jaar weer mee. Iemand uitnodigen. Ik? Ja, maar ....
Het blijkt niet eenvoudig te zijn om iemand uit te nodigen. Als je er tegenop ziet, één troost, je bent niet de enige in deze. Vaak weten we meerdere redenen te bedenken waarom we hier liever vanaf zien. Een paar redenen zal ik noemen, ik praat hier even over een ‘vriend’, maar kan natuurlijk ook een buurman of familielid zijn;

- Mijn vriend heeft er niets aan.
o Als je deze gedachte hebt, bedenk dan dat God grote dingen kan doen. Als
voorbeeld; wie had gedacht dat Saulus ooit Jezus Christus zou vinden? Dus: Ga in geloof!

- Vorige keer zei mijn vriend ‘nee’, dan wil hij vast deze keer ook niet mee gaan.
o Als je deze gedachte hebt, bedenk dan dat deze ‘nee’ van de vorige keer natuurlijk onvoldoende reden is om dezelfde persoon niet nogmaals uit te nodigen. We willen natuurlijk graag ‘ja’ horen. Maar weet u? Het is niet belangrijk dat iemand ‘ja’ zegt. Het is belangrijk dat u iemand uitnodigt, de rest kunnen we aan God overlaten. Dus: Ga in Zijn kracht!

- Ik weet niet wie ik uit moet nodigen.
o Als je deze gedachte hebt, bedenk dan dat je toch echt mensen kent die weinig of niet naar de kerk gaan. Kijk nog eens in jouw adreslijst in jouw telefoon, scroll nog eens over jouw vriendenlijst op Facebook. En de allerbeste tip: Bid en vraag God of Hij jou een naam in gedachte mag geven. Dus: Ga in gebed!

- Misschien vragen ze wel iets over mijn geloof, en dan weet ik niet wat ik moet zeggen, ik weet immers niet alle antwoorden.
o Als je deze gedachte hebt, bedenk dan dat je een opdracht hebt gekregen, Jezus vraagt aan jou om over Hem te vertellen. Denk jij dat de discipelen alles wisten? We hoeven niet alles te weten. Soms kunnen we samen met elkaar op zoek naar antwoorden. Soms mogen we vertrouwen op de Geest, dat hij ons zal helpen in gesprekken. Dus: Ga in de Geest!

Enkele tips:
  1. Begin met gebed. Vraag God wie je uit mag nodigen.
  2. Nodig mensen uit met wie je een goede relatie hebt. Denk aan vrienden, familie, buren, of kennissen die niet (meer) naar de kerk gaan.
  3. Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.”
  4. Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. Deze uitnodigingskaart ‘Welkom in de kerk?’ kan hierbij helpen. Op deze kaart is nog ruimte voor een persoonlijke boodschap. Maak hier dan ook gebruik van.
  5. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.
  6. Wist je dat mensen meestal vereerd zijn als je ze uitnodigt, zelfs als ze er eigenlijk niet voor open staan? Iets waar jij iedere zondag je tijd aan besteed, dat is wel heel bijzonder, mensen waarderen het dat je dit met hen wilt delen (ook al laten ze dat niet altijd merken).
  7. ‘Succes’ is niet als mensen ‘ja’ zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord. Succes is als je iemand uitnodigt en het ‘ja’ of ‘nee’ aan God overlaat.
  8. Deel met je partner of met een vriend/vriendin wie je wilt uitnodigen en hoe je dit gaat doen.
  9. Bid voor elkaar. 
 
Taken en werkwijze evangelisatiecommissie

Taken en werkwijze evangelisatiecommissie

Als gemeente van Christus mogen wij, het aan ons gegeven Evangelie, doorgeven en voorleven aan de mensen om ons heen en wereldwijd in woord en daad. De grondslag daarvan vinden we in de opdracht zoals Christus ons geeft in het evangelie van Markus: “Gaat heen, in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle creaturen”( 16 : 15) en “Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. (5:16). Deze opdracht geldt niet alleen de evangelisatie commissie maar ieder die lid is van de gemeente van Jezus Christus.

De commissie is als volgt samengesteld:

 
A.C. (Arjen) van der Ree, Oostwijk 7
- contactpersoon kerkenraad -
tel. 433533
 

Vacature
 
tel.
Dhr. G. (Gerwin) van der Linden tel.
Dhr. F. (Florus) Vroege tel.
mw. C (Catharina) Nieuwenhuizen, Maarschalklaan 11, Montfoort
- Voorzitter -
tel 473289
Dhr. J. (John) Bakker tel.
mw I. (Ina) van Ballegooijen, Akkermunt 12 tel. 469244
Dhr P (Peter) Elenbaas, Hof van Voorvliet 39 tel. 422160

 

 
Week van het Gebed

Week van het Gebed
Week van het Gebed
 
Van 21-28 januari 2018 was de Week van het Gebed. Door het hele land kwamen christenen bij een om te bidden voor 'Recht in de Wereld'. Het gebed is krachtig, en zeker ook het gezamenlijk gebed!
Ook in Linschoten waren er 2 gebedsbijeenkomsten in deze Week van Gebed, georganiseerd door de Evangalisatiecommissie, in samenwerking met de Protestante Gemeente Linschoten.


De avond duurde een uurtje. Er was een Bijbeloverdenking a.d.h.v. een boekje, we zongen liederen met elkaar, en we deden een kringgebed. Vanuit het boekje warden gebedspunten ingebracht, maar er was ook voldoende ruimte voor een ieder zijn/haar gebedspunten.
 
www.weekvangebed.nl
 
Uw rechterhand, HEER, ontzagwekkend in kracht (Exodus 15:6a)
 
 
 
Tentdagen

Tentdagen

De Tentdagen; een begrip in Linschoten. Deze drie dagen van spel, zingen, knustelen, bouwen en luisteren naar Bijbelverhalen, worden ieder jaar georganiseerd door een team van enthousiaste mensen, onder verantwoordelijkheid van de Evangelisatiecommissie. Van woensdag t/m vrijdag in de voorlaatste week van de zomervakantie staat de tent open voor kinderen van 4-12 jaar. ‘s Avonds is er een programma voor tieners. Daarnaast is er voor de jongeren van 12-16 jaar, een driedaags kamp, in 2018 is dit van 19 oktober - 23 oktober.
Al deze activiteiten worden ontplooid om kinderen, jongeren en ouderen in aanraking te brengen met het Evangelie.

 

Klik hier voor meer informatie over de tentdagen.

 
 
 

Inloggen


 

Ouderenkring
datum en tijdstip 17-09-2019 om 10:00
meer details

De Christenvrouw
datum en tijdstip 18-09-2019 om 19:45
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 18-09-2019 om 19:45
meer details

 
Opgave opening winterwerk

 
Kerkproeverij 2019

 
Kerkklanken bewaarnummer sept 2019

 
 
Diaconaal Project 2020

 
Concept beleidsplan 2019-2024

 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.