Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Taken en werkwijze diaconie Taken en werkwijze diaconie

Onze gemeente heeft een college van diakenen dat deel uit maakt van de kerkenraad. De diakenen hebben te bevorderen dat de gemeente gehoor geeft aan haar diaconale roeping.

Zij verrichten verschillende taken op diaconaal terrein en verlenen medewerking aan arbeid op maatschappelijk terrein. Hierbij behoort ook het werelddiaconale werk.

De diaken verleent hulp aan mensen die daarom vragen. Deze hulpvraag kan ook via de predikant, ouderlingen of een commissie komen. De hulp kan bestaan uit het geven van advies, het invullen van formulieren of financiële hulp.

Voor hen die moeilijk ter been zijn, en zelf niet over vervoer beschikken, organiseert de diaconie de zondagse autodienst, om zo de deelname van de zondagse kerkdienst mogelijk te blijven maken.

De diakenen gaan ook op bezoek bij kerktelefoonluisteraars en bij gemeenteleden die uit het ziekenhuis komen. Bij het Heilig avondmaal zijn de diakenen betrokken zowel in de eredienst als in de Lindewaard. God en de naaste te dienen, is het doel van de diakenen

Contactpersoon: diaken C Joosse 0641172479.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Uitgave collectemunten
datum en tijdstip 02-09-2019 om 20:30
meer details

Inzamelmoment NZM
datum en tijdstip 07-09-2019 om 09:30
meer details

NaZomerMarkt 2019
datum en tijdstip 14-09-2019 om 10:00
meer details

 
Kleurplaat VBW
 
 
Kerkklanken juli-sept 2019
 
Klik hier voor de kleurplaat
 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.