Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Taken en werkwijze diaconie Taken en werkwijze diaconie

Onze gemeente heeft een college van diakenen dat deel uit maakt van de kerkenraad. De diakenen hebben te bevorderen dat de gemeente gehoor geeft aan haar diaconale roeping.

Zij verrichten verschillende taken op diaconaal terrein en verlenen medewerking aan arbeid op maatschappelijk terrein. Hierbij behoort ook het werelddiaconale werk.

De diaken verleent hulp aan mensen die daarom vragen. Deze hulpvraag kan ook via de predikant, ouderlingen of een commissie komen. De hulp kan bestaan uit het geven van advies, het invullen van formulieren of financiële hulp.

Voor hen die moeilijk ter been zijn, en zelf niet over vervoer beschikken, organiseert de diaconie de zondagse autodienst, om zo de deelname van de zondagse kerkdienst mogelijk te blijven maken.

De diakenen gaan ook op bezoek bij kerktelefoonluisteraars en bij gemeenteleden die uit het ziekenhuis komen. Bij het Heilig avondmaal zijn de diakenen betrokken zowel in de eredienst als in de Lindewaard. God en de naaste te dienen, is het doel van de diakenen

Contactpersoon: diaken C Joosse 0641172479.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Zondagsschool Samuel
datum en tijdstip 19-01-2020 om 14:30
meer details

Kinderkoor Emanuel
datum en tijdstip 20-01-2020 om 16:30
meer details

Tienercatechese
datum en tijdstip 20-01-2020 om 19:00
meer details

Jongerencatechese
datum en tijdstip 20-01-2020 om 20:30
meer details

 
Inspiratieavond leidinggevenden jeugdwerk

 
Kerkklanken jan - feb 2020

 
Diaconaal Project 2020

 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.