Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Goederen- en dienstenveiling -online- Goederen- en dienstenveiling -online-


In de laatste week van november organiseert het Zambia-team een goederen- en dienstenveiling. Corona-proof in een online-editie! De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het Zambia-project 2021.

Op vrijdag 20 november 18.00 uur wordt de veiling officieel geopend en worden de veilingstukken een week lang gepubliceerd op hervormdlinschoten.nl/kavelstukken. Bij ieder kavelstuk is online zichtbaar hoeveel biedingen inmiddels al zijn uitgebracht en wat het hoogste bod op dat moment is. Dit blijft altijd spannend.....is er iemand die deze week een hoger bod gaat uitbrengen? Gaat u er overheen?

Om de spanning te verhogen is er vrijdag 27 november om 19.30 uur een live-stream verbinding met de veilingvloer. Naast de laatste informatie en foto's over het Zambia-project en een videoboodschap vanuit de lokale gemeenschap in Zambia krijgt u van de veilingmeester de mogelijkheid om een allerlaatste bod uit te brengen. Eenmaal, andermaal.....verkocht! Om ca. 21.00 uur sluit de veiling en weet u of u de gelukkige eigenaar bent geworden van een of meerdere kavels.

Doet u mee voor het goede doel?
 
Winterfair -online- Winterfair -online-
Verkoop kerststukjes en kerstkransen

Vanwege succes herhaald! Ook dit jaar verkoopt het Zambia-team kerststukjes en kerstkransen om uw huis kerstklaar te maken. Corona-proof in een online-editie! Gemakkelijker kunnen we het u niet maken. De opbrengst is geheel bestemd voor het Zambia-project 2021.

Vanaf 1 december 2020 kunt u uw bestelling plaatsen via deze pagina.

Met u wordt vervolgens een maatwerk afspraak gemaakt om uw bestelling op te halen. Tegen een geringe vergoeding bezorgen we deze ook bij u thuis!
 
Thema 'Bouwen aan verandering' Thema 'Bouwen aan verandering'

Om het jaar doen we als Hervormde Gemeente Linschoten mee aan een diaconaal project. Hiermee willen we de gemeente bewust maken van haar diaconale roeping. Dichtbij, maar ook ver weg.

Het diaconaal project 2021 krijgt een bijzonder karakter: met een groep jongeren uit Linschoten gaan we via World Servants naar Zambia om daar te bouwen aan verandering. Aan het project gaat een jaar van actievoeren vooraf. Dat brengt de hele gemeente in beweging: jongeren voeren actie, volwassenen helpen hen daarbij en de oudere generatie deelt in het enthousiasme van de jongeren. 

Wij geloven dat Jezus ons leert om te dienen. Vanuit het jeugdwerk willen wij onze jongeren zoveel mogelijk laten ervaren dat dienen werkt. Iedereen kan met zijn of haar talenten de ander dienen. En dienen verandert alles! 
 
World Servants World Servants

World Servants wil, vanuit het geloof in Jezus Christus, mensen enthousiast maken en toerusten om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. 


World Servants doet dat door het uitsturen van teams die bouwprojecten realiseren in ontwikkelingslanden: scholen, klinieken, huizen en schoonwatervoorzieningen. Deze bouwprojecten zijn onderdeel van programma’s van lokale partnerorganisaties en dragen bij aan het blijvend verbeteren van de levensomstandigheden van een hele gemeenschap. Zowel het bouwen als het overige programma, waarin thema’s als armoede, praktisch geloven en omgaan met cultuurverschillen een rol spelen, vinden plaats in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking. Deelnemers hebben zo de kans om daadwerkelijk te ervaren wat dienstbaarheid inhoudt.

Meer informatie over de missie, visie en kernwaarden van World Servants vindt u hier
 
Wat gaan we in Zambia doen? Wat gaan we in Zambia doen?

Als Hervormde Gemeente Linschoten hebben we een project van World Servants (ZA321) geadopteerd in Kanolo, Zambia.


31 juli - 20 augustus 2021

Kanolo is een geïsoleerd dorp in de heuvels. Op dit moment is er een school en een woning die beiden nog niet volledig afgebouwd zijn. Door deze gebouwen af te maken en een nieuwe woning te bouwen, zullen er door de regering, gekwalificeerde leerkrachten aangesteld worden. Deze leerkrachten zorgen er vervolgens voor dat het onderwijsniveau omhoog gaat. Doordat de school wordt verbeterd, kunnen de kinderen rustig de les volgen en hebben ze geen last van regen, wind en zandstormen die over hen heen komen in de regentijd. Hierdoor kunnen ze zich volledig op de lessen concentreren. 
 
Acties Acties

Iedere deelnemer draagt bij aan de kosten van het project door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hier worden onder andere de reis en het verblijf en een deel van de bouwkosten van betaald. Het restant wordt bijeengebracht door het organiseren van sponsor- en verkoopacties.

Wat hebben we al gezellige en samenbindende acties gehad: de NaZomerMarkt 2019, stroopwafelactie, Goede Doelen Markt, Pietenactie, Kerststukjes maken, Taartenactie, Statiegeld flessenactie, Bouwstenen, Stampottenbuffet, Lentefair….. Vele uurtjes zijn er al in gaan zitten. En niet zonder succes!

Op de actiepagina vindt u een overzicht van het totale actieprogramma en financiele thermometer.

Het mooie is dat deze acties ook saamhorigheid in de groep en ook de gemeente stimuleren. Daarnaast leren jongeren ook om kleinschalige projecten te organiseren en zelf verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Soms met wat coaching door ouders. Het brengt de hele gemeente in beweging: jongeren voeren actie, volwassenen helpen hen daarbij en de oudere generatie deelt in het enthousiasme van de jongeren.
 
 
 
Actieprogramma projectweekend Actieprogramma projectweekendHet parkeerterrein bij bakkerij Verweij vormt dit jaar het decor voor het projectweekend. Dit keer geheel in Zambiaanse sferen. Een wapperende Zambiaanse vlag, swingende Afrikaanse ritmes, een kleurrijk decor, een Afrikaanse hut, een 'nacht zonder dak', Afrikaanse hapjes. Het belooft een succesvol, gezellig en vooral mooi weekend te worden!


P R O G R A M M A 

Onder de linkjes vindt u aanvullende informatie.

Komende weken:
Vrijdag 3 april 2020   U I T G E S T E L D
17.30 -  19:30 Pannenkoekenfeest en familie-bingo
met hulp van tienerclub Joy
De Wingerd
19.00 Start 24-uurs challenge JV | bouwen aan verandering Actieterrein
19.00 Start 12-uurs challenge tienerclub Manna | slapen zonder dak Actieterrein
21.00 Bier- en wijnproeverij (18+) Actieterrein

 
Zaterdag 4 april 2020   U I T G E S T E L D 
doorlopend 24-uurs challenge JV | bouwen aan verandering Actieterrein
07.00  Einde 12-uurs challenge tienerclub Actieterrein
10.00 - 13.00 Verkoop zelfgemaakte lekkernijen
door meisjesclub Mirjam II
Actieterrein
11.00 - 13.00 Djembe workshop: 'praten via Afrikaanse trommels' Actieterrein
15.30 - 16.30 1e Musicalvoorstelling
door kinderkoor Emanuel
De Wingerd
17.00 - 19.00 BBQ  Actieterrein
19.00 Einde 24-uurs actie JV Actieterrein
19.15 - 20.15 2e Musicalvoorstelling
door kinderkoor Emanuel
De Wingerd
 
 
Aanmelden voor de activiteiten kan via het aanmeldingsformulier
 
 
 

Inloggen


 

Uitgave collectemunten
datum en tijdstip 19-10-2023 om 20:00
meer details

Uitgave collectemunten
datum en tijdstip 16-11-2023 om 20:00
meer details

Uitgave collectemunten
datum en tijdstip 21-12-2023 om 20:00
meer details

 
Kerkklanken 4e kwartaal 2023/bewaarnummer

 
 
meer
 
40 Jaar Tentdagen!
Lees meer
 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
Taartenactie SintJansProject

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.